Zorgtoeslag

Aanvullende zorgverzekering, wat is dat?
maart 4, 2021
Ik heb geen zorgverzekering, en nu?
maart 6, 2021

Zorgtoeslag

De Nederlandse overheid maakt het mogelijk (door zorgtoeslag toe te kennen) om de basiszorgkosten te verlagen. Het is dus een bijdrage in de kosten van uw Nederlandse zorgverzekering. Om in aanmerkingen te komen voor de zorgtoeslag moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag uw inkomen maar ook uw eventueel opgebouwde spaargeld niet te hoog zijn.

Voorwaarden zorgtoeslag

Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder. De zorgtoeslag gaat in op de 1e dag van de maand die volgt op de maand waarin u 18 bent geworden
  • U heeft een Nederlandse zorgverzekering
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning, dit geld ook voor uw eventuele toeslagpartner
  • U gezamenlijk inkomen is niet te hoog, op de website van de belastingdienst leest u hoe hoog dit maximaal mag zijn
  • Uw gezamenlijk vermogen is niet te hoog
Proefberekening

Wil je weten waar je aan toe bent en of je in aanmerking komt, dan kan je op de website van de belastingdienst een proefberekening zorgtoeslag maken. Zo kunt u voor de aanvraag nog bekijken of je hiervoor in aanmerking komt en wat je kan krijgen.

Ondersteuning bij de aanvraag

Heb je behoefte voor ondersteuning, dan kan je aan het loket van de belastingdienst hiervoor terecht. Denk er wel aan om eerst een afspraak te maken. Ook op de website van de belastingdienst kunt u een toeslagservicepunt vinden.

Vier weken

Veranderd uw persoonlijke situatie, dan dient u binnen 4 weken dit door te geven aan de belastingdienst. Ook dit kan je terugvinden op de betreffende website.

Op onze website kunt u met onze vergelijker diverse gerenommeerde (niet alle verzekeraars zijn hierin opgenomen) zorgverzekering vergelijken, zo hoeft u niet elk afzonderlijk website te bezoeken om de prijzen en dekking te vergelijken.

Elke persoon en/of gezin heeft haar eigen wensen, laat u dus niet enkel leiden door de prijs maar kijk ook goed naar de dekking van de zorgverzekering en de daarbij behorende voorwaarden. De informatie op de website van de verzekeraar is leiden.

Team Finande