Wet Maatschappelijke Ondersteuning vervoer

No-claim beschermer en uw autoverzekering
januari 4, 2021
Overstappen zorgverzekering
januari 5, 2021

Wet Maatschappelijke Ondersteuning vervoer

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)-vervoer (regiotaxi) is bedoel voor burgers die mee kunnen blijven doen met de dagelijkse samenleving en zelfstandig kunnen blijven wonen.

Voor wie is WMO en hoe werkt het?

Kunt u uw eigen vervoer niet zelfstandig of met hulp van uw familie of vrienden organiseren, dan zou je gebruik kunnen maken van de WMO-vervoersvoorziening (regiotaxi). U kunt niet meer reizen met het openbaar vervoer omdat er bijvoorbeeld sprake is van een handicap, beperking of psychische aandoening.

Regiotaxi of Deeltaxi voert het WMO-vervoer werkzaamheden uit. Hoewel regiotaxi voor elke burger beschikbaar is kan vanuit de WMO-vervoer tegen gereduceerd tarieven gebruikt worden gemaakt van de regiotaxi. Hoe hoog de tarieven zijn, zijn terug te vinden op de website van alleszelf. Om gebruik te mogen maken van deze regeling, moet men wel in het bezit zijn van een speciale WMO-pas. Met uw pas kunt u binnen de 5 vervoerszones rond uw woonadres tegen een gereduceerd tarief reizen. Afhankelijk van uw behoefte kan hiervan worden afgeweken, hiervoor kunt u bij het WMO-loket van uw gemeente infomeren naar de mogelijkheden.

Bent u uw WMO-pas verloren, is deze defect of helaas juist gestolen dan kunt u contact opnemen met uw vervoerder.

Eigen bijdrage?

Voor het WMO-vervoersvoorziening wordt een eigen bijdrage gerekend, hoe hoog deze bijdrage is hangt af van uw inkomen en vermogen. Op de website van CAK kunt u uitrekenen hoe hoog de eigen bijdrage is, deze is namelijk persoonsgebonden.

Team Finande