WA Beperkt Casco autoverzekering

WA Beperkt Casco autoverzekering

Met een WA autoverzekering bent je verzekerd tegen schade veroorzaakt aan anderen met je auto. In Nederland ben je wettelijk verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben. De WA Beperkt Casco autoverzekering is een aanvulling op de WA autoverzekering. Denk er aan dat je dus niet verzekerd bent voor eigen schade, de gevallen waarin dit wel aan de orde is kan per verzekeraar verschillen. Lees de voorwaarden van je verzekeraar goed na hoe dit bij jouw is geregeld. Naast de WA autoverzekering en de WA Beperkt Casco kan je ook een All Risk autoverzekering afsluiten. Op onze website Finande bent u van alle gemakken voorzien voor wat betreft het vergelijken van diverse aanbieders.

De vergoeding vanuit de WA Beperkt Casco autoverzekering?

Zoals bovenstaand beschreven is deze dekking een aanvulling op de WA autoverzekering, naast de dekking die vanuit de WA verzekering vergoed wordt zijn de volgende zaken ook gedekt:

Per verzekeraar kan de dekking variëren, lees de voorwaarden van de verzekering goed na. Twijfel je, neem contact op met de verzekeraar.

Voor wie geldt de verzekeringsplicht?

Heb je de voornemen om een auto te kopen of heb je deze al gekocht en de kenteken op naam gezet, dan ben je verplicht om deze op tijd en direct te verzekeren. Ook als de auto nog niet op de openbare weg staat. Door de WA Beperkt Casco autoverzekering te nemen heb je een aanvulling op de verplicht WA dekking.

Keuze op dekking

Is uw auto ouder dan zeven jaar maar jonger dan twaalf jaar? Dan kiezen de meeste bestuurders een autoverzekering met gedeeltelijke oftewel de Beperkt Casco dekking. U bent dan verzekerd met een WA autoverzekering en bent u ook gedekt tegen zaken als onder andere brand, bliksem, storm of hagelschade. U bent overigens ook gedekt tegen diefstal of inbraak. Deze verzekeringsvorm wordt in de volksmond ook wel de ‘WA Plus’ autoverzekering genoemd. Schade aan uw eigen auto is te verzekeren met een All Risk verzekering.

Laat u bij de keuze voor een WA Beperkt Casco autoverzekering niet enkel lijden door de leeftijd van uw auto of de hoogte van de aanvullende verzekeringen c.q. dekkingen. Denk ook aan het feit hoe afhankelijk je bent van je auto en wat er zou gebeuren als je deze opeens zou missen doordat het total loss geraakt!  Wat ook overwegend kan zijn is of de auto gekocht is met geleend geld en of het geleased is! Heb je geld achter de hand om een vervangende auto te kopen als je auto total loss is en de verantwoordelijk bij jouw ligt? Wel handig om ook deze zaken in je overweging mee te nemen.

Uitkering en schadevrije jaren?

Bij een claim op je autoverzekering, verlies je opgebouwde schadevrije jaren. Per ongeval kan dat vijf schadevrije jaren zijn. Schade die verzekerd is op de Beperkt Casco, dus uitkering vanuit de Beperkte Casco dekking, gaat niet ten laste van je schadevrije jaren. Bijvoorbeeld een claim op een ruitbreuk kost u wellicht wel een eigen risico maar je premie zal hierdoor niet gaan stijgen. Dat is namelijk wel het geval als je claimt op de WA en/of All Risk dekking. Twijfel je over de dekking, claim of terugval op je schadevrije jaren overleg goed met je verzekeraar. Die kan je haarfijn vertellen hoe het ervoor staat.

Overige dekkingen

Naast de WA Beperkt Casco autoverzekering heb je nog twee andere keuzes, de WA autoverzekering en of de All Risk autoverzekering. Ook deze twee dekkingen behandelen wij op onze website c.q. blog.

Wilt u een berekening van uw nieuwe autoverzekering maken, kijk gerust op onze website om binnen vijf minuten online de verzekeringen samen te stellen. Vergelijken kan lonend zijn, neem gerust vrijblijvend een kijkje. Is de aanbieding passend voor uw situatie, dan kunt u gerust met het knopje “aanvragen” deze bekijken op de website van de aanbieder. Je ontvangt de polis (meestal direct) per mail rechtstreeks van de verzekeraar. 

Team Finande