Uw caravan en uw autoverzekering

Boardcomputer en uw autoverzekering
februari 9, 2021
Hagelslag en uw autoverzekering
februari 9, 2021

Uw caravan en uw autoverzekering

Een caravan gekocht of bent u van plan om er een te kopen, dan is het verstandig om na te denken over u autoverzekering. Is de keuze gevallen voor een tweedehandse of juist voor een nieuwe, dan dient u het volgende te weten over uw autoverzekering.

De meest voorkomende vragen die gerelateerd zijn;

– is de dekking van mijn huidige autoverzekering voldoende?

– moet ik een aparte autoverzekering hiervoor nemen?

– is een aanvullende dekking gewenst?

We beginnen met het makkelijkste, u hoeft voor uw caravan geen extra verzekering voor af te sluiten. Of dit praktisch en handig is komt verder in onze blog aan de orde. Zolang de caravan achter uw auto is gekoppeld die u trekt, is de schade gedekt onder het WA verzekering. Houd er rekening mee dat de schade aan uw caravan niet gedekt is als de schuldvraag bij u ligt, de dekking is enkel voor de tegenpartij. Is uw caravan onmisbaar en kunt u niet zonder, dan dient u te overwegen om deze wel te voorzien van een caravanverzekering.

Caravanverzekering

Zoals bovenstaand omschreven is uw caravan verzekerd als het gekoppeld is aan uw auto en tijdens het trekken, immers is de caravan dan een onderdeel van uw auto. De schade aan anderen valt dan onder de WA verzekering. Schade aan uw caravan is hierin niet gedekt, wilt u de caravan verzekeren tegen diefstal, storm en natuurramp dan is een caravanverzekering noodzakelijk.

Wees tevens van bewust dat de dekking van een schade aan anderen niet onder de WA verzekering valt als de caravan is ontkoppeld, de schade die u toebrengt aan anderen dient gedekt te zijn met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) of een caravanverzekering.

Storm, Vandalisme en Diefstal

Uw bezit zo goed mogelijk beschermen tegen storm, vandalisme en diefstal kan met een caravanverzekering. Elke verzekeraar heeft uiteraard haar eigen polisvoorwaarden, kijk dus goed wat de voorwaarden zijn en niet enkel naar de prijs. De meeste caravanverzekeringen dekken de schade ontstaan door de storm, vandalisme of diefstal. Het is overigens wel zo een fijn gevoel om te weten dat je caravan verzekerd is als met hagelbui deukjes en krasjes in uw caravan ontstaan. Of als u lekker op pad bent zonder uw caravan en deze wordt gestolen, het geeft een vertrouwd gevoel om uw caravan achter te laten. Het is uitermate raadzaam om goed over uw caravanverzekering na te denken.

Dekking van uw caravanverzekering

Niet alle zaken vallen onder de dekking van uw caravanverzekering, loop de polisvoorwaarden goed na en neem contact op met de verzekeraar als u twijfelt. Tevens zijn er bij diverse aanbieders aanvullende dekkingen mogelijk, enkele belangrijke dekkingen zijn Rechtsbijstandverzekering, Inventarisdekking en last but not least de storm- en hagelschade dekking.

Dekking in het buitenland

De meeste caravanverzekeringen hebben een Europa-dekking en aanvullend hierop vallen enkele niet Europese landen ook hieronder. Op uw polis is duidelijk aangegeven welke landen precies onder de dekking vallen. Bij diefstal of blijvend schade wordt meestal ook repatriëring verleend, is uw vakantie nog niet verlopen heeft u recht op vervangend vervoer. Ook de voorwaarden van repatriëring kunt u nazien op uw polis.

Team Finande