Ruitenwissers en uw auto

De essentie van goede bandenspanning
februari 2, 2021
De gevaren van autoruit krabber
februari 4, 2021

Ruitenwissers en uw auto

Uw auto en de ruitenwisser is onlosmakelijk met elkaar verboden en stellig kunnen we beweren dat de ruitenwissers een van de meest onderschatte onderdelen zijn van uw voertuig. Heeft u minder zicht door ophopend vuil, aanhoudend regenbui of sneeuw zijn de wissers echt niet weg te denken. Slecht zicht verhoogd de kans op schade en het rijden van schade kan consequenties hebben voor uw autoverzekering, schade rijden kan en heeft gevolgen voor uw premie en uw no-claim korting.

Periodiek schoonmaken

Maak regelmatig uw ruitenwissers schoon, dat kan heel simpel met een spons. Bent u in de wasstraat geweest, neem daarna ook even de tijd om de wissers schoon te wegen. Dit zal de levensduur van de ruitenwissers hoogstwaarschijnlijk verlengen. Kijk regelmatig ook onder uw motorkap, zijn er blaadjes en/of takken die de ruitenwissers belemmeren haal deze tijdig weg. Beschadigde ruitenwissers zullen strepen door het voorruit trekken, rare piep en ratel geluiden maken. Als gevolg hiervan wordt u aandacht afgeleid die niet ten goede komt voor het verkeersveiligheid.

Tijdig vervangen

Ook de ruitenwissers zijn slijtage onderdelen, over het algemeen gaan deze een jaar mee. Op de wissers zijn indicatoren die aangeven wanneer de wissers vervangen dienen te worden. Controleer regelmatig of dit het geval is, vervang deze dan ook tijdig voor uw en de veiligheid van medeweggebruikers.

IJs en de ruitenwisser

Deze twee zijn de slechte combinatie die te bedenken valt, ijs is namelijk de grootste boosdoener die de ruitenwissers snel doen slijten. Het ijs is namelijk scherp en dit resulteert in het feit dat het rubber snel scheurt. Zet daarom de ruitenwissers pas aan als de voorruit geheel ijsvrij is.

Team Finande