De gevolgen van een klapband blijft met een beetje geluk bij het vervangen van je autoband. Maar wat gebeurd er als je de macht over je stuur verliest en schade veroorzaakt bij een ander. Dan zit je met een tal van vragen, wordt mijn schade vergoed? Wordt de schade van de tegenpartij vergoed? Wat zijn de consequenties voor mij autoverzekering. Allemaal vragen die terecht beantwoord dienen te worden.
Heb je een klapband en is het enkel hierbij gebleven, dan is er over het algemeen niks aan de hand. Maar heb je ook schade aan je eigen voertuig, dan is de dekking van je autoverzekering bepalend of je vergoeding krijgt. Bij een WA autoverzekering heb je geen dekking omdat deze enkel schade aan anderen vergoed.
Bij een WA Beperkt casco verzekering heb je ook geen dekking, deze is enkel bij een All Risk verzekering het geval. De laatste dekt namelijk ook schade aan je eigen voertuig. Uiteraard heeft het claimen van schade wel gevolgen voor je verzekering, bij een claim kan je zomaar vijf schadevrije jaren kwijtraken. Als gevolg van de claim ga je dus meer premie betalen. Je kan aan je verzekeraar vragen wat de consequenties zijn als de claim plaatsvindt. Soms is het, op lange termijn, voordeliger om de schade zelf te vergoeden, je verzekeraar kan precies uitrekenen hoe dit precies zit.
Heb je bij het oplopen van een klapband ook schade aan anderen veroorzaakt, dan kan je gerustgesteld zijn omdat de dekking vanuit de WA verzekering komt. Helaas heeft dat wel consequenties voor je schadevrije jaren en je premie. Ook hier heb je de keuze om de schade zelf te betalen om geen schade vrije jaren te verliezen, overleg met je verzekeraar hoe dit precies zit.
Een klapband is over het algemeen voorkomen worden, meestal wordt deze veroorzaakt door een aantal factoren:
Team Finande