Hagelslag en uw autoverzekering

Uw caravan en uw autoverzekering
februari 9, 2021
Medicijnen en uw autoverzekering
februari 9, 2021

Hagelslag en uw autoverzekering

Het is weer winter en wat zijn de straten toch mooi wit bedekt met prachtige sneeuw. Uiteraard zijn er automobilisten zijn die hier anders over denken wat ook zeer begrijpelijk is. Winter of zomer, verrast worden door een hagelbui kan iedereen overkomen. Het is goed om te weten welke dekking uw autoverzekering bied. Feit is dat hagelbuien meestal kort van duur zijn maar de schade die het veroorzaakt liegen er meestal niet om. Die kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s als het gaat om uw auto. De deuken en krasjes kunnen met de hedendaagse technieken probleemloos verholpen worden zonder de auto in zijn geheel te hoeven te spuiten. Uiteraard is dit afhankelijk van de intensiteit van de deuken en krassen.

Ondanks de vernuftige hedendaagse technieken kunnen de kosten behoorlijk oplopen en is het goed om te weten of deze kosten te verhalen zijn op uw autoverzekering. Om dit te kunnen beoordelen dient u te weten hoe u gedekt bent, er zijn drie soorten dekkingen en elke dekking heeft zijn eigen voorwaarden aangaande hagelslagschade.

WA verzekering

De WA autoverzekering dekt de schade aan anderen, wat neerkomt dat deze dekking geen hagelschade vergoed. Immers vergoed de WA autoverzekering niet de eigen schade.

WA Beperkte casco en All Risk autoverzekering

Beide verzekeringen dekken schade ontstaan door hagelbui, ook bij hagelschade is het verstandig om foto’s te maken zodra dit mogelijk is. Kunt u geen foto’s maken omdat de bui aanhoud, maak die dan zodra de kans ervoor toereikend is. Uw verzekering kan hierom vragen en is het handig om de schadeafwikkeling te versnellen. Tevens zult u geïnformeerd worden hoe de afwikkeling verder kan geschieden. Handig om te weten is dat enkele verzekeraars “eigen risico” hanteren bij de afwikkeling, zeker als u de schade wilt laten herstellen bij uw eigen dealer c.q. garage. Enkele verzekeraars hoeft u geen eigen risico te betalen als de schadeherstel geschied door een aangesloten garage. Uw verzekeraar geeft aan waar u terecht kan voor herstel, als u hiervan gebruik maakt dan vervalt de eigen risico.

Team Finande