Een evenement, schade aan je auto en je autoverzekering

Auto uitlenen aan je kind en je autoverzekering
maart 13, 2021
Verplichte groene kaart en uw autoverzekering?
maart 15, 2021

Een evenement, schade aan je auto en je autoverzekering

Heb je schade aan je auto en is dat ontstaan tijdens een evenement, dan zijn een aantal factoren relevant bij de afhandeling van de schade aan je auto. Wat voor consequenties dat weer kan hebben op je autoverzekering gaan we ook kort de toelichten.

Schade tijden evenement

Bij een evenement is het zeer lastig om te achterhalen wie de daadwerkelijke dader was die de schade heeft veroorzaakt. Wil je namelijk de claim verleggen op de dader, dan is het ook onoverkomelijk dat het bekend moet zijn wie de dader is. Is de dader namelijk niet bekend en is dat ook niet te achterhalen, dan dien je helaas zelf de schade te vergoeden. Je kan helaas geen gebruik maken van de Waarborgfonds Motorverkeer omdat je hiervoor minimaal twee getuige moet hebben. Tevens moet aangetoond worden dat de schade was ontstaan door een motorvoertuig. Als dit niet het geval is kan er ook geen aanspraak worden gemaakt op de fonds.

All Risk autoverzekering

Heb je een WA autoverzekering of een WA Beperkt Casco autoverzekering dan is de schade veroorzaakt aan je eigen voertuig niet verzekerd. In beide gevallen bent u verzekerd voor schade veroorzaakt aan anderen met uw motorrijtuig. Met een All Risk autoverzekering bent u wel verzekerd voor schade aan uw eigen auto als dit op een evenement geschied. Vraag goed bij je verzekeraar na wat de consequenties zijn voor je eigen autoverzekering en je schade vrije jaren. Het claimen van schade heeft invloed op beide zaken. Al is de schade op een evenement. Ook in dit geval is het achterhalen van de dader essentieel. Uw verzekering kan namelijk de schade verhalen op de dader of op de verzekering van de dader als deze bekend is.

Openbaar vervoer

Om schade aan je auto tijdens een evenement te voorkomen (voorkomen is beter dan genezen) is het raadzaam om deze gewoon thuis te laten. Reizen met openbaar vervoer heeft vele voordelen en dit is er een van. Wil je toch met je eigen auto naar een evenement. Maak gebruik van een parkeergarage want ook daar is de kans klein dat er beschadigingen aan je auto ontstaat.

Team Finande