De essentie van goede bandenspanning

Moet ik mijn autobanden vervangen
februari 1, 2021
Ruitenwissers en uw auto
februari 2, 2021

De essentie van goede bandenspanning

De meeste autobezitter is zuinig op zijn auto, onderwerpen die ons meestal bezig houden zijn;

  • zitten er krassen op mijn auto
  • hoe zuinig rijd mijn auto
  • is mijn auto schoon
  • wat is de staat van mijn profiel op de banden

Uiteraard zijn deze zaken, als onder andere autoliefhebber, leuk en belangrijk. Echter vergeten de meeste gebruikers dat de juiste spanning van je autobanden essentieel zijn. Met het oog kan je niet waarnemen dat deze leegloopt maar dit is meestal zeker het geval, banden lopen gewoon eenmaal langzaam leeg. Als je geen bandenspanningmeter op je auto hebt, dan kan je altijd bij een benzinestation hiervoor terecht.

We sommen een aantal belangrijke punten op die van invloed zijn als je bandenspanning niet correct is:

Veilig rijden

In een van onze blogs hebben we het onderwerp de juiste bandenspanning behandeld, ieder twee maanden opnemen van de spanning is essentieel voor uw veiligheid en de veiligheid van de medeweggebruiker. Wilt u optimaal grip en remwegdek, dan is op peil houden van de bandenspanning ook een van de cruciale aspecten. Het rijden van schade heeft namelijk ook consequenties voor uw autoverzekering, schade rijden kan en heeft gevolgen voor uw premie en uw no-claim korting.

Langere levensduur

De autobanden zijn een van de belangrijkste onderdelen van uw auto, natuurlijk is het niet leuk om geld uit te geven om nieuwe set banden te kopen maar is op den duur onontkomelijk. Door structureel op de juiste bandenspanning te rijden zal de levensduur toenemen omdat de slijtage wordt geminimaliseerd.

Zuinig rijden

Zijn de banden op juiste spanning, dan zal de wrijving met het wegdek geminimaliseerd worden dat weer ertoe zal lijden dat uw voertuig minder brandstof gebruikt. Per saldo zal u jaarlijks besparing realiseren doordat de bandenspanning juist is.

Milieuvriendelijk

Minder slijtage betekend dat u ook minder vaak nieuwe set banden hoeft aan te schaffen, ondanks autobanden hedendaags goed gerecycled worden heeft dit toch druk op het milieu.  Ook het verminderen van brandstofgebruik heeft een positief effect op het milieu.

Team Finande