Carwrapping en je autoverzekering

BPM en uw autoverzekering?
februari 20, 2021
Kettingbotsing en je autoverzekering
februari 20, 2021

Carwrapping en je autoverzekering

Carwrapping is de laatste jaren enorm populair aan het worden in Nederland. Met een vernuftige folie wordt je auto omgetoverd. Je hebt de keuze in talloze kleuren en motieven. Je auto krijgt met een relatief goedkoop techniek (het geheel laten spuiten van je auto zou oplopen in enkele duizenden euro’s) een totaal andere uitstraling. Een groot voordeel van deze techniek is dat de wrap gewoon weer verwijderd kan worden, wil je weer een ander uitstraling of wil de nieuwe eigenaar deze niet dan kan deze weer verwijderd worden. Naast de kleuren en motieven kan een carwrap ook dienen als een beschermlaag van je lak, met een transparante versie kan je de kleur van je auto behouden en tegelijk ook deze beschermen tegen onder ander steenslag.

Maar heeft carwrapping ook invloed op je autoverzekering?

Heb je de voornemen om je auto te laten wrappen, dan is het verstandig om goed te kijken naar je dekking. Een carwrap kan namelijk zomaar duizend euro kosten en deze is te verzekeren onder de accessoires dekking van je autoverzekering. Heb je de auto gewrapt, dan dien je de verzekeraar hiervan op de hoogte te brengen. Onder de WA verzekering is je carwrap niet verzekerd, immers ben je met de WA autoverzekering enkel voor schade aan anderen verzekerd. Carwrapping kan met WA beperkte casco of All Risk autoverzekering gedekt worden. Een attentiepunt is dan het accessoires dekking van je verzekering.

Wacht niet langer en vergelijk nu op onze website diverse autoverzekeringen. Een berekening is namelijk letterlijk in enkele minuten te gedaan met onze vergelijkingstool. Autoverzekering vergelijken kan lonend zijn en u jaarlijks tientallen euro’s besparen. Wilt u de getoonde aanbieding omzetten, dan kunt u deze met “aanvragen” omzetten op de website van de getoonde verzekeraar. De polis wordt rechtstreeks via de verzekeraar naar u gemaild, Finande functioneert hier dus niet als tussenpersoon. De verzekering sluit u direct bij de verzekeraar af.

Team Finande