Bonuskorting als startende autorijder

Is een autoalarm verplicht voor mijn auto?
februari 20, 2021
BPM en uw autoverzekering?
februari 20, 2021

Bonuskorting als startende autorijder

Autoverzekering, bonus malus korting, schade vrije jaren en noem nog een aantal van deze begrippen op die invloed hebben op de jaarlijkse premie. Maar hoe werk dat nou, als startende autorijder een autoverzekering afsluiten waarbij je geen gebruik kan maken van deze speciale kortingen? Is dat overigens ook zo, kan je geen gebruik maken van een bonuskorting! Gelukkig zijn er autoverzekeraars die startende autorijders een handje helpen met kortingen tot wel 40% op de premie.

Wel korting maar geen schade vrije jaren

Als startende autorijder moet je deze twee begrippen niet door elkaar halen, schadevrije jaren worden enkel opgebouwd als je daadwerkelijk geen claim doet op je verzekering. De opbouw geschied dus per jaar en één voor één. De bonus korting is meestal afhankelijk van een aantal factoren zoals je leeftijd, type auto die je wil verzekeren, bouwjaar en uiteraard de dekking. Ben je misschien al aangesloten bij een verzekeraar dan kan deze je een extra korting verlenen als bestaande klant. Ook zijn er verzekeraars die schadevrije jaren van je brommer of scooter accepteren, informeer dus goed bij je verzekeraar of assurantiekantoor waar je aangesloten bent. Als dit namelijk aan de orde is kan dit weer een behoorlijke besparing op je premie betekenen.

Autoverzekering vergelijken

Het is en kan absoluut lonend zijn om autoverzekeringen te vergelijken, dus niet alleen op prijs maar ook op voorwaarden. De berekening van uw nieuwe autoverzekering is meestal binnen vijf minuten makkelijk online samen te stellen. Neem gerust een kijkje op onze website www.finande.nl, is de aanbieding passend voor uw situatie, dan kunt u gerust met het knopje aanvragen deze omzetten op de website van de verzekeraar. Je ontvangt de polis meestal direct per mail rechtstreeks van de verzekeraar. 

Belang van opbouwen van de korting

Het moet duidelijk zijn dat het opbouwen van de kortingen een essentieel onderdeel is voor de lage premiekosten. Kan je als beginnend bestuurder realiseren om schadevrij auto te rijden en geen claims te veroorzaken, dan kan je korting wel oplopen tot wel 80%. Zeker de moeite waard om goed na te denken bij kleine schades c.q. claims, om door te kunnen blijven groeien kan het verstandig zijn om kleine schades zelf te betalen en niet te claimen bij je verzekeraar. Je verzekeraar kan je precies informeren hoe dit zit als er sprake is van een schade en wat de eventuele consequenties zullen zijn op je premie, je bonus malus korting en uiteraard je schadevrije jaren.

Team Finande