Bespaartips voor je autoverzekering

Handsfree bellen en je autoverzekering
februari 28, 2021
Moet mijn kindje in een zitje en je autoverzekering
februari 28, 2021

Bespaartips voor je autoverzekering

Besparen op je autoverzekering, dan ben je bij Finande aan het juiste adres. Een autoverzekering is namelijk één van de duurste verzekeringen die je wellicht beschikt. Heb je de voornemen om ander auto te kopen of ben je een jaar verzekerd, dan hebben we een aantal tips om te besparen op je autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken

De berekening van uw nieuwe autoverzekering is op onze website binnen vijf minuten makkelijk online te realiseren. Autoverzekeringen vergelijken kan in de meeste gevallen lonend zijn, neem gerust vrijblijvend een kijkje op onze website. Is de aanbieding passend voor uw situatie, dan kunt u gerust met het knopje “aanvragen” deze omzetten op de website van de verzekeraar. Je ontvangt de polis (meestal direct) per mail rechtstreeks van de verzekeraar. Ook in de volgende gevallen kan vergelijken  lonend zijn:

Een ander auto kopen

Heb je de voornemen om een ander auto te kopen, dan ben je niet verplicht om je bestaande autoverzekering mee te nemen. De gelegenheid kunt u gebruiken om uw huidige autoverzekering onder de loep te nemen en overige verzekeraars te vergelijken. Laat u overigens niet leiden door enkel de prijs, kijk ook goed naar de dekking en de voorwaarden. Komt je huidige verzekering nog steeds het beste uit de bus, dan is er geen reden om te verhuizen.

Verhuizen

Ga je verhuizen of heb je de voornemen om te verhuizen, ook in dit geval kan het lonend zijn om je autoverzekering onder de loep te nemen. De hoogte van je premie is afhankelijk van een aantal factoren, je huisadres is er één hiervan.

Dekking

Zoals we al aangegeven hebben, kijk niet enkel naar de hoogte van je premie. Kijk dus ook goed naar de dekking en de voorwaarden. Je hebt de keuze uit drie verschillende dekking, de WA autoverzekering (staat voor Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering), de WA Beperkt Casco autoverzekering en de All Risk autoverzekering. Het laatste is over het algemeen de duurste dekking, deze vergoed namelijk ook de schade aan uw eigen auto. Op de blog van onze website hebben we deze drie dekkingen behandeld, lees onze artikel als u geïnformeerd wilt worden. In het algemeen wordt de volgende richtlijnen aangehouden:

  • All Risk autoverzekering: als je auto 0 – 5 jaar oud is
  • WA Beperkt Casco: indien je auto 6 – 10 jaar oud is
  • WA dekking: als je auto ouder is dan 10 jaar
Schade claimen

Claim je schade op je autoverzekering, dan lever je elke keer schadevrije jaren in. In de meeste gevallen is dat per keer (minimaal) vijf schade vrije jaren. Zonde aangezien je vijf jaar over doet om weer op dezelfde niveau te komen. Als gevolg dat je korting misloopt dat wel op kan lopen tot 80%. Claim je schade of heb je de voornemen om schade te claimen, dan kan je verzekeraar je precies informeren wat de consequenties zijn voor de premie en de schadevrije jaren. Over het algemeen is het verstandiger om kleine schade zelf te betalen, op lange termijn heeft dit voordelen voor je premie en de opgebouwde schade vrije jaren.

Team Finande