Autoverzekering voor jongeren

Wat moet je doen als je auto is gestolen
februari 12, 2021
Is een autoalarm verplicht voor mijn auto?
februari 20, 2021

Autoverzekering voor jongeren

Heb je de voornemen om een auto te kopen en je bent jongeren dan 24 jaar, dan is het verstandig om research te doen naar je toekomstige autoverzekering.

In onze blog hebben we behandeld wat voor gevolgen senioren ondervinden bij het bepalen van de premie. Omdat senioren in een bepaalde risicogroep vallen wordt een toeslag berekend op de premie.

Voor jongeren tot 24 jaar is ook het geval dat ze in een risico groep vallen. Als gevolg dat de maandelijkse of jaarlijkse premie aanzienlijk duurder uitvallen. Een van de redenen waarom de toeslag wordt toegerekend is, dat jongeren over het algemeen onervaren autorijders zijn. Daarom is het juist bij jongeren verstandig om de verzekeraars te vergelijken.

Op onze website kan autoverzekering vergelijken lonend zijn, diverse aanbieders (niet alle verzekeraars zijn opgenomen in de vergelijker) worden vergeleken op prijs. Het is ook uitermate verstandig om de voorwaarden per verzekeraar na te lopen.

Verzekeringmaatschappijen hebben statistisch bewezen dat jongeren vaker schade claimen en dat daardoor jongeren tot 24 jaar in een risicogroep vallen. Het gevolg is dat de premie aanzienlijk hoger uitvalt in verband met de opslag op de premie. Voor de verzekeraars dus een verzekeraar feit!

Een ander factor voor hoge premie is wellicht omdat je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, elke jaar bouw je schadevrije jaren op en dat resulteert weer in no claim kortingen die op den duur  op kunnen lopen tot wel 80%. Door ieder jaar schadevrij auto te rijden en geen claims in te dienen, bouw je de jaren op.

Team Finande