Autoverzekering vergelijken

Besparen op je autoverzekering door te vergelijken

Ben je in het bezit van een personenauto, dan ben je in Nederland wettelijk verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben. De WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Deze auto verzekering dekt namelijk de schade die u veroorzaakt aan anderen met uw auto.

De wettelijke verplichting ontstaat door het feit dat de kosten van een autoschade behoorlijk kunnen oplopen. Vooral als er ook sprake is van een ongeval met personen. Een belangrijk aandachtspunt is dat de WA geen dekking bied voor je eigen schade, hiervoor moet u een aanvullende dekking op de WA autoverzekering te nemen. Dit is dus een All Risk autoverzekering.

Er zijn drie type autoverzekeringen mogelijk, namelijk:

Autoverzekering vergelijken

Wij van Finande vinden dat iedereen de beste autoverzekering verdient, derhalve zijn we u graag van dienst om een geschikte autoverzekering te vinden. In onze vergelijker worden de prijzen van de diverse gerenommeerde verzekeraars opgenomen en weergegeven. Denk u eraan dat niet alle aanbieders opgenomen zijn in onze vergelijker. Wel willen we u erop attenderen dat de informatie op de website van de verzekeraar te allen tijde leidend is. Een gedegen overweging tussen prijs en kwaliteit en voorwaarden dient u zelf goed te boordelen. Immers is elke situatie anders.

De volgende zaken zijn namelijk hierop van invloed:

Middels onze tool kan je op zeer eenvoudige wijze de prijsverschillen in kaart brengen, door diverse voorwaarden uit te zetten tegen de prijs en kwaliteitverhouding kunt u een keuze maken.

Waar moet ik letten bij het afsluiten van een autoverzekering:

Ben u al jaren aangesloten bij dezelfde autoverzekering dus bij uw huidige verzekeraar, dan is de kans aanwezig dat uw auto verzekering niet meer goed bij uw huidige situatie past. Ook kan het voorkomen dat een ander verzekeraar een betere dekking en of een betere dienstverlening heef. Derhalve is het verstandig om ieder jaar op onze website te diverse aanbieders te vergelijken en uw huidige premies uit te zetten tegen de dan geldende tarieven en voorwaarden. U kunt namelijk wettelijk ieder jaar overstappen met uw autoverzekering, als u dit uiteraard wenst. Het vergelijken van autoverzekering kan dus zeker lonend zijn, jaarlijks kan de besparing oplopen tot enkele honderden euro’s.

Vul uw gegevens in onze vergelijker, bekijk en beoordeel welke verzekeringen het beste voor u geschikt kan zijn. Het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is letterlijk in enkele minuten online gedaan. Gemiddeld kunt u jaarlijks tientallen en soms honderden euro’s besparen door ieder jaar getrouw uw verzekering op onze website te vergelijken.

Team Finande