Auto uitlenen aan je kind en je autoverzekering

Ik kom uit het buitenland, moet ik de verplichte zorgverzekering afsluiten?
maart 6, 2021
Een evenement, schade aan je auto en je autoverzekering
maart 13, 2021

Auto uitlenen aan je kind en je autoverzekering

Heb je de voornemen om je auto uit te lenen aan je kind c.q. kinderen, dan is het uitermate verstandig om goed na te denken over de eventuele gevolgen voor je autoverzekering. Je autoverzekering sluit je af op kenteken van een auto, leen je de auto uit dan is deze gewoon verzekerd. Wel kan dit gevolgen hebben voor je autoverzekering en de dekking van je auto bepaald welke schade wel en welke weer niet de schade dekt. Het is uiteraard vanzelfsprekend dat je kind(eren) die je auto leent wel in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs en u hiervoor toestemming heeft gegeven.

Regelmatig gebruik

Het is voor de verzekeraar erg belangrijk om te weten wie de regelmatige gebruiker is, is uw kind(eren) de regelmatige gebruiker dan dient u dit door te geven aan uw verzekeraar. Die bepaald namelijk op basis van de regelmatige gebruiker onder andere het risico op schade. Is uw kind(eren) niet de regelmatige gebruik dan kan je kind gewoon af en toe gebruik maken van je auto. Ontstaat er schade tijdens het gebruik, dan zijn er geen uitzonderingen op de regel.

Auto uitgeleend en rijden naar het buitenland

Wil je kind(eren) met jouw auto naar het buitenland, ook in dit geval is je auto verzekerd. Tot maximaal 6 maanden wel te verstaan. Lees wel eerst goed de voorwaarden van je verzekeraar of er aanvullende zaken zijn die betrekken hebben hierop. Twijfel je, neem contact op met je verzekeraar om onnodige verrassingen te voorkomen.

Team Finande