All Risk autoverzekering

All Risk autoverzekering

Met een All Risk autoverzekering bent je verzekerd tegen schade veroorzaakt aan anderen maar ook aan je eigen auto. In Nederland ben je wettelijk verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten, de All Risk autoverzekering is in feite een aanvulling op de minimale dekking. Deze dekking is over het algemeen ook de duurste verzekering. Op onze website Finande bent u van alle gemakken voorzien voor wat betreft het vergelijken van diverse verzekeringen.

De vergoeding vanuit de WA Beperkte Casco autoverzekering?

Zoals bovenstaand beschreven is deze dekking een aanvulling op de WA autoverzekering, naast de dekking die vanuit de WA verzekering geschied is de All Risk verzekering de meest uitgebreide verzekering. Per verzekeraar kan de dekking variëren, lees dus de voorwaarden van elke verzekering goed na. Twijfel je, neem contact op met je verzekeraar.

Voor wie geldt de verzekeringsplicht?

Heb je de voornemen om een auto te kopen of heb je deze al gekocht en de kenteken op naam gezet, dan ben je verplicht om deze op tijd en direct te verzekeren. Ook als de auto nog niet op de openbare weg staat. Door de All Risk autoverzekering te nemen heb je een aanvulling op de verplicht WA dekking maar dan in zijn breedste vorm.

Keuze op dekking

Is uw auto jonger dan zeven jaar? Dan kiezen de meeste bestuurders een autoverzekering met volledig casco oftewel een All Risk verzekering. Dit is de meest uitgebreide variant die naast dekking aan derden ook dekking aan uw eigen voertuig biedt. In geval van totaalschade krijgt u meestal de dagwaarde uitgekeerd. Dit is de waarde welke op dat moment geldt voor het voertuig. Een belangrijke voorwaarde voor nieuwe voertuigen bij een Allrisk autoverzekering is de nieuwwaarde regeling. Let dus goed op of de betreffende verzekeraar deze aanbied en/of voorwaarden zij hieraan verbinden

Laat u bij de keuze voor een All Risk autoverzekering niet enkel lijden door de leeftijd van uw auto of de hoogte van de aanvullende verzekeringen c.q. dekkingen. Denk ook aan het feit hoe afhankelijk je bent van je auto en wat er zou gebeuren als je deze opeens zou missen doordat het total loss geraakt!  Wat ook overwegend kan zijn is of de auto gekocht is met geleend geld en of het geleased is! Heb je geld achter de hand om een vervangende auto te kopen als je auto total loss is en de verantwoordelijk bij jouw ligt? Wel handig om ook deze zaken in je overweging mee te nemen.

Uitkering en schadevrije jaren?

Bij een claim op je All Risk autoverzekering, verlies je opgebouwde schadevrije jaren. Per ongeval kan dat vijf schadevrije jaren zijn. Voordat je de schade bij je verzekeraar claimt, is het handig om te weten wat de consequenties zijn voor je premie en schade vrije jaren. Wellicht is het voordeliger om de claim zelf te betalen, om de terugval in schadevrije jaren te voorkomen. Twijfel je over de dekking, claim of terugval op je schadevrije jaren overleg goed met de verzekeraar. Die kan je haarfijn vertellen hoe het ervoor staat.

Overige dekkingen

Naast de All Risk autoverzekering heb je nog twee andere keuzes, de WA autoverzekering en of de WA Beperkte Casco autoverzekering. Ook deze twee dekkingen behandelen wij op onze website c.q. blog.

Kosten All Risk autoverzekering

Zoals we aangegeven hebben is de All Risk autoverzekering over het algemeen de duurste vorm van verzekering. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal factoren, dit zijn:

Wil je een berekening maken van je nieuwe autoverzekering dan is dat binnen enkele minuten te bewerkstellingen op onze website. Online vergelijken kan lonend zijn en u jaarlijks tientallen euro’s besparen. Is de getoonde aanbieding passend voor uw situatie, dan kunt u deze met het knopje “aanvragen” omzetten op de website van de verzekeraar. De de polis (meestal direct) wordt rechtstreeks via de verzekeraar naar u gemaild. 

Team Finande